Byrokratiaa pienemmäksi - palvelut ihmislähtöisiksi
Virva Lehto eduskuntaan Helsingistä!

Olen kahden teini-ikäisen lapsen äiti Helsingin Puistolasta. Toimin digitaalisena assistenttina omassa yrityksessäni. Teen toisille yrittäjille sisällöntuotantoa sosiaaliseen mediaan ja kotisivuille. Olen lisäksi kaupunkilainen etämetsänomistaja. Olen tehnyt metsänomistajien ja toimijoiden haastatteluja Ihmisen ääni -podcastissani.

Minua lähellä on helsinkiläisten asiat. Helsinki tulee ottaa huomioon minisuomena, jossa eri alueilla on erilaiset asiat. Päätöksenteossa tulee ottaa huomioon kaikki alueet. Ihmisten hyvinvointia tulee parantaa mielenterveydenpalveluiden saatavuuden, lähiluonnon ja muiden palveluiden saavutettavuudella lähellä ja matalan kynnyksen avulla. Omistamisen ja yrittämisen mahdollisuuksia tulee parantaa ja ihmisen tulee saada päättää itse näistä.

Byrokratiaa tulee vähentää kaikissa palveluissa, jotta ihmisen elämä olisi helpompaa. Lippusten ja lappusten täyttäminen voi olla joskus tai usein vaikeaa, eikä ihminen aina tiedä, mihin kaikkeen on oikeutettu. Joskus on ylivoimaista pitää myös omista oikeuksista kiinni.

Luonto, metsät ja lähiluonto

Kaupunkeja ei saa rakentaa täyteen. Luontoa ja lähiluontoa on säästettävä. Kaikilla pitää olla mahdollisuus vihreyteen lähiympäristössä. Puistot ja metsäalueet tulee säästää ja sijoittaa niin, että kenellekään ei ole liian pitkä näihin. Luonnon monimuotoisuutta on lisättävä ja vaalittava myös kaupungeissa. 

Ihmisten oma omaisuus, omat pihat, oman taloyhtiön pihat, omat metsät ja omat muut alueet tulee säilyttää vehreinä, hoitaa niitä hyvin ja antaa ihmisten päättää omasta omaisuudestaan.

Byrokratia ja mielenterveys

Mielenterveyspalveluita pitäisi saada ennaltaehkäisevästi matalalla kynnyksellä. Palvelut tulisi olla saatavilla lähellä kotia ilman pitkiä kuukausien odotuksia. Kouluihin, terveysasemille ja lähipalveluihin panostettava mielenterveyden ennaltaehkäisyn osalta. Pienemmästäkin asiasta pitäisi päästä tarvittaessa puhumaan ihmisen luo. Joskus puhelimen nostaminen tai kotoa lähteminen voi olla vaikeaa, miten tavoittaisimme myös heidät?

Mielenterveyspalveluita pitäisi saada, vaikka olisi säännöllinen alkoholin tai huumeiden käyttäjä. Joskus ongelmat aiheuttavat sen, että turruttaa niitä näihin aineisiin, kun apua ei ole saatavilla. Siksi apua tulisi saada ilman vaatimusta päihteettömyydestä. Lisäksi tulisi ymmärtää, että joskus apua voi hakea useampaan kertaan ja joskus se avun saaminen voi jäädä kesken, mutta tulee hetki taas, kun apua tai kuuntelevaa henkilöä tarvitsisi.

Lapset, nuoret ja perheet

Lasten, nuorten ja perheiden palveluita parannettava. Ennaltaehkäisy on tärkeää. Palveluita on parannettava. Byrokratiaa vähennettävä. Perheiden palveluissa kuten neuvoloissa, päivähoidossa tai kouluissa tulee parantaa saavutettavuutta, matalan kynnyksen palveluita ja lyhyitä mahdollisuuksia saada apua tarvittaessa.

Päivähoidon ja koulujen resursseja tulee lisätä. Lapsille ei pidä mitoittaa liian isoja ryhmiä missään tilanteessa. Erityistä tukea tarvitsevien lasten integraatiota luokkiin tulee miettiä uudelleen. Erityisopettajien ja psykologien sekä terveydenhoitajien ja lääkärien saatavuus kaikissa kouluissa tulisi tarkistaa. Opettajien pätevyydestä tulisi tehdä rekisteri.

Perheisiin kuuluvat myös vanhemmat ihmiset. Heidän palveluissaan pitää myös huomioida vanhempien ihmisten tarpeet. Haluavatko he asua yksin vai yhdessä, kerrostalossa vai matalammassa talossa. Yksinäisyyttä tulee torjua. Pariskuntien mahdollisuuksia asua loppuelämänsä samassa paikassa tulee parantaa. Eläkeikää ei tule nostaa vaan tulee mahdollistaa työnteko eläkkeellä, jos ihminen niin haluaa.

Perheitä ovat kaikki perhemuodosta riippumatta. Myös yksin voi muodostaa oman perheen. 

Tule tapaamaan Virvaa!

Tule mukaan Virvan kampanjaan!

There are currently no events.

Tilaa virva.netin artikkelit ja liity eduskuntavaalikampanjaani!

* pakollinen
Tule mukaan eduskuntavaalikampanjaani!

Hyväksy markkinointilupa virva.net-sivustolle.

Voit poistua sähköpostilistalta jokaisen sähköpostin alaosasta löytyvällä linkillä. Lisätietoja sivustoltamme kohdasta tietosuojaseloste.

Käytän Mailchimpin postituslistaa. Painamalla liity, ymmärrät, että tietosi menevät Mailchimpin sivuille. Lue lisää Mailchimpin tietosuojakäytännöstä.

Virva Lehto eduskuntavaaliehdokas 2023 Helsinki Numero 275

Tue Virvan eduskuntavaalikampanjaa

Voit lahjoittaa rahaa Keskustan Pohjois-Helsingin paikallisyhdistys ry:n tilille FI4757219420006726

Käytä viitenumeroa 20239

 

Kuka Virva Lehto on?

  • yrittäjä
  • tradenomi (IT)
  • lastenohjaaja
  • kaupunkilainen etämetsänomistaja
  • kahden teinin äiti

Luottamustoimeni

  • Helsingin Keskustan piirihallituksen jäsen
  • Pohjois-Helsingin Keskustan puheenjohtaja
  • Kiinteistö Oy Malminkatu 3:n hallituksen jäsen
  • AsOy Laajasuontie 4:n hallituksen jäsen
Tarina Virva Lehto eduskuntavaaliehdokas 2023 numero 275 Helsinki