Valikko Sulje

Tervetuloa tutustumaan minuun eli Virva Lehtoon! Joskus tuntuu, ettei oikein osaa sanoa, mitä kaikkea osaa, kun on tehnyt kaikenlaista elämässään. Olen matkustellut, olen ollut au pairina, olen siivonnut, olen opiskellut kaksi ammattia ja tällä hetkellä lisäkoulutukseen menossa, olen ollut useassa eri yrityksessä tai järjestössä töissä. Olen myös tehnyt töitä oman yrityksen kautta. Lue lisää alta!

Virva Kolilla kesällä 2019
Virva Kolilla kesällä 2019.

Perhe

Asuinsija on löytynyt Helsingistä jo vuodesta 1996. Maallehan sitä kaipaisia pois kaupungin hälystä ja ahtaudesta. Täällä asueassani olen saanut sekä aviomiehen että kaksi ihanaa tytärtä. Toinen on jo yläasteella ja toisellakin viimeisiä viedään ala-astetta.

Opiskelu ja työ

Olen ensimmäiseltä ammatiltani lastenohjaaja Seurakuntaopistosta. Olen tehnyt vuosia töitä lasten parissa pääasiassa sosiaalista tukea tarvitsevissa perheissä tai perhekuntoutuskursseilla, lisäksi olen työskennellyt useassa yksityisessä perheessä lastenhoitajana. Tällä alalla työnantajiani ovat olleet mm. useat yksityiset perheet, Väestöliitto, Seure, Píenperheyhdistys ja Ensi- ja turvakotien liitto.

Työt oli todella sosiaalisia, erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kohtaamista, tarttumista hetkeen, osaamisen jakamista, ajatusten vaihtoa, tuen ja turvan antamista, toiselle kainalon tarjoamista, hetken jakamista, vaikeiden tilanteiden ratkomista, joskus jopa siinä rajan tällä puolella toisen vetämistä takaisin elämään, elämän paremman puolen näyttämistä ja tukemista siihen, että elämä voisi voittaa ja voittaisi!

Vuonna 2006 perustimme oman yrityksen. Koko olemassa olon ajan, on yritys toiminut sivutoimisena. Yrityksen kautta olemme tehneet mainoksia lehtiin, kadulla jaettavaksi, metroasemille, ratikoihin ja busseihin. Olemme lisäksi suunnitelleet ja ylläpitäneet nettisivuja. Viimeisimpänä aluevaltauksena on ollut kielenhuolto ja oikolukeminen.

Ennen opiskeluja ja kahden eri alan opiskelun välissä olen ollut töissä au pairina Englannissa ja Ruotsissa. Ennen viimeisimpien opiskelujen aloittamista vuonna 2012 aloitin työt Fazerilla, jossa aluksi tein töitä tarvittaessa töihin kutsuttavana eli ns. hälynä suklaatehtaan puolella. Keksitehtaan liittyessä jälleen Fazeriin, menin sinne määräaikaiseksi työntekijäksi ja lopulta myös vakituiseksi.

Jouluna 2016 valmistuin tradenomiksi tietojenkäsittelyn puolelta Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. Pääsuuntautumisena minulla oli tietohallinto sekä pienet ja keski-suuret yritykset. Erikoistuin myös useilla eri kursseilla sosiaalisen median asioihin, kuten strategioihin, markkinointiin ja viestintään.

Viimeisimpinä opintoina olen aloittanut keväällä 2019 metsätalousyrittäjän ammattitutkinnon opiskelun, joka jäi valitettavasti kesken erinäisistä byrokraattisista syistä. Tarkoituksena oli saada selvää ja ymmärtää omien metsien hoitoa. Miksi minä tekisin tietyllä tavalla metsässä? Miksi asioita tehdään näin tai noin? Opettajat olivat vallan hyviä ja sain sekä heiltä että kanssaopiskelijoilta todella paljon tietoa metsistä. Tätä kautta olen siis saanut ymmärrystä metsien hoitoon, mutta edelleen tämän kanssa mennään vaiheessa. Toivon, että pystyisin taas jossakin vaiheessa tekemään nämä opinnot loppuun.

Sivuiltani löydät ottamiani kuvia ja kirjoittamiani tekstejä ajankohtaisista aiheista.

Some

Olen aloittanut sosiaalisen median “urani” vuonna 1996 irkkaajana eli IRC:n käyttäjänä – siis sen ihan oikean IRC:n, ei vaan irc-gallerian. Sittemmin olen irkistä siirtynyt luontevasti 2007 vuonna Facebookin käyttäjäksi, Twitteriin, Google+:aan, SnapChatiin, Periscopeen, YouTubeen, Instagramiin.

Muita blogejani ovat olleet mm. valokuvablogini Suomesta ja keittokirjani, jotka molemmat blogit olen siirtänyt suoraan tälle sivulle. Jääköön silti näistä muisto internetin ihmeelliseen maailmaan. Tutustu mun resepteihin tällä kotisivulla.

Virva Kauhavan lentokentällä kesällä 2019.
Virva Kauhavan lentokentällä kesällä 2019

Vapaaehtoisuus

Teininä olen toiminut poliittisen liikkeen aktiivina, jakanut vaalimainoksia, järjestänyt kokouksia ja ollut erilaisissa toiminnoissa mukana.

Vuonna 2016 toimin talousvastaavana Endometrioosiyhdistyksen hallituksessa (nykyisin Gynekologinen potilasjärjestö Korento ry). Vuonna 2017 toimin viestinnän ja sosiaalisen median vastaavana Endometrioosiyhdistyksen hallituksessa. Tein yhdistykselle sosiaalisen median strategian opinnäytetyönä. Vuodesta 2017 olen vetänyt Endometrioosiyhdistyksen (nyk. Gynekologinne potilasjärjestö Korento ry) Vantaan vertaistukiryhmää. Lisäksi olen ollut vuodesta 2019 Korennon Moona oirepäiväkirja -kännykkäohjelman ohjausryhmässä. Ja kaiken tämän lisäksi vuodesta 2020 Korennon hallintotyoryhmässä, jossa uudistetaan sääntöjä, kokouskäytänteitä, hallinto-ohjetta ja työntekijöiden töiden sisältöä.

Jo kauan olen halunnut tuottaa oikeaa tietoa endometrioosista. Vuoden 2019 puolella tämä lähti liikkeelle, kun aloimme ideoida asiaa toisen ihmisen kanssa ja pyysimme mukaan muita. Keväällä 2020 aloitimme @endometrioosi -sometilin, jonka perustin sekä Facebookiin että Instagramiin. Tähän kokoonpanoon on matkan varrella tullut lisää porukkaa. Helmikuussa 2021 aloitin pitämään @endometrioosin Instagram -tilillä livelähetyksiä, jotka jatkuvat kuukausittain jokaisen kuun toinen maanantai-ilta, samaiset lähetykset löytyvät myös IGTV:stä lähetyksen jälkeen.

Harrastukset

Rakkain harrastus on ollut jo pitkään luonnossa liikkuminen. Luonto on minulle se paikka, missä mieli ja sielu lepää, pystyy nauttimaan täysillä ja rauhoittuu. Menen luontoon kävelemään iltalenkille, perheen kanssa nauttimaan ja välillä myös pidemmille vaelluksille.

Toisena harrastuksena on valokuvaaminen. Aiemmin kuvasin Canonin kameralla, sittemmin kuvat on otettu iPhone 6S-puhelintani käyttäen. Nyt kuvaan iPhone 11 prolla. Myös tämän sivuston suurin osa uusista kuvista on kännykällä otettuja. Luonnon pienet ihmeet pienen pieninä asioina ovat tärkeitä. Näitä täytyy pysähtyä katselemaan ja ihmettelemään. Niitä ei näe, jollei pysähdy ja anna ajan kulua.

Ötököitä kukalla
Virvan ottama kuva ötököitä kukalla

Tykkään myös tehdä tietokoneella kotisivuja ja näprätä kaikenlaista. Aiemmin tykkäsin myös kasata koneita, mutta se on näin läppäriaikana jäänyt vähän vähemmälle. Nämäkin sivut olen itse väsännyt.

Myöskin käsillä tekemisestä tykkään. Tähän kategoriaan kuuluu ompelu ja leipominen. Tosin jälkimmäistä ei viitsi kovin usein tehdä, kun ei ole oikein ketään, kuka sokerileivonnaisia söisi. Välillä leivon kuitenkin ja sitten saatan jakaa loput tuotteesta paikallisen Facebook-ryhmän kautta.

Mitä muuta osaan?

Minulla on osaamista myös kiinteistöjen ja osakehuoneistojen etsimisestä asiakkaille sekä niiden myynnistä  ja vuokrauksesta. Olen myynyt ja vuokrannut näitä siihen asti, kun laki vaatii LKV-tutkintoa. Lisäksi olen tehnyt kotisivuja HTML-koodia ja WordPressiä käyttäen. Pystyn myös käyttämään CSS:ää, ottamaan ja käsittelemään valokuvia. Minä tai yhteistyökumppani voimme tehdä sinulle myös mainoksia ja markkinointimateriaalia. Myöskin lyhyempien ja pidempien tekstien oikolukeminen onnistuu. Videoiden editointi on vielä opetteluvaiheessa, mutta jospas senkin oppisi joskus paremmin.

Tarvitseko apua jossakin yllämainitussa tai sosiaalisen median markkinoinnin tai kotisivujesi kanssa? Ota yhteyttä!

Huomasitko, että sivustoltani löytyy kuvablogi?