Tilaus- ja toimitusehdot

Tilaus-, toimitus- ja maksuehdot (sopimusehdot)

Tikle Oy (2011844-4, Terrintie 8, 00750 Helsinki, 0445599887, kauppa@tikle.fi) myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille Suomeen. Tuotteiden hinnat sisältävä arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin. Emme vastaa nettisivuilla olevista virheistä.

 

Tiedustelut

Pyrimme vastaamaan tiedusteluihin 1-2 arkipäivän kuluessa. Lomista ja muista viivästyksistä ilmoitamme sivuillamme etukäteen.

 

Tilaaminen

Tilaukset hoituvat helpoiten verkkokaupan kautta, käyttämällä ostoskoria. Tilaajan tietoja ei käytetä muihin tarkoituksiin kuin tilauksen toimittamiseen ja mahdollisesti tilaukseen liittyvien epäselvyyksien selvittämiseen. Tilatessasi tuotteita sinun edellytetään tutustuneen voimassa oleviin tilaus-, toimitus- ja maksuehtoihin.

Voit tehdä tilauksesi myös sähköpostitse kauppa(at)tikle.fi tai soittamalla/tekstiviestillä numeroon 0445599887. Ilmoita tällöin tilaamiesi tuotteiden lisäksi yhteystietosi ja sähköpostiosoitteesi. Tärkeää on tietää tarkat tuotetiedot, jotta tilaus voidaan tehdä puhelimitse tai sähköpostitse.

Tilauksia voivat tehdä verkkokaupassa vain täysi-ikäiset (yli 18-vuotiaat).

 

Varasto

Varaston tilannetta pyritään pitämään nettikaupan sivuilla ajantasalla. Toisinaan päivitykset voivat tulla useamman päivän viiveellä. Jos tilaamasi tuote on päässyt loppumaan, ilmoitamme siitä ennen laskun/tilauksen lähettämistä ja voit päättää perutko koko tilauksen vai lähetetäänkö muu osa tilauksesta.

Osa tuotteistamme on tilaustuotteita ja keräämme näihin isomman joukon kerralla tilaamaan. Järjestämme ennakkotilauksia, jolloinka hinnat ovat myös hieman halvemmat.

 

Hinnat

Kaikki hinnat sisältävät Suomen lain määrittelemän ja tällä hetkellä voimassa olevan arvonlisäveron. Tikle Oy pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin, eikä vastaa mahdollisista virheistä tuotetiedoissa.

 

Toimitus- ja postikulut:

Tilaus toimitetaan valitsemasi toimitustavan mukaisesti. Tilaukset toimitetaan aina pakettina, jotta voit seurata tilausta lähetyskoodin perusteella. Toimitus- ja postikulut sisältyvät hintaan, kun tilauksen summa ennen toimitus- ja postikuluja on  27 € tai enemmän. Normaalit toimitus- ja postikulut ovat 5€. Mahdolliset poikkeavat toimitus- ja postikulut on ilmoitettu tuotteen tiedoissa. Tilaukset toimitetaan ainoastaan Suomeen.

Postitse ennakkolaskulla (Pankkisiirto, SEPA-maksu)

Kaikki ennakkolaskulla maksetut tilaukset toimitetaan perille postitse.

Postitse Paypal

Kaikki ennakkolaskulla maksetut tilaukset toimitetaan perille postitse.

Nouto kotipuodista (Maksu noudettaessa)

Noudettaessa tilaus Tikle Oy:stä (Terrintie 8, 00750 Helsinki) ei toimituskuluja. Kotipuodissa voi maksaa käteisellä ja verkkopankkitunnuksilla (ota tunnuksesi mukaan!) sekä ennakkolaskulla, jos olet tehnyt tilauksen verkkokaupassa.

Kotipuoti on auki sovitusti. Poikkeavista aikatauluista ilmoitetaan verkkokaupan sivuilla.

 

Viivästyskorko ja maksukehotusmaksu

Viivästyskorko on 7,0% (vuonna 2017). Maksukehotusmaksu on 7,00€. Laskua koskevat huomautukset on tehtävä ennen eräpäivää. Ennakkolaskulla maksettaessa emme voi toimittaa tilausta ennen maksun kirjautumista tilillemme.

 

Toimitusaika

Tilausvahvistus ja ennakkolasku

Tilausvahvistus lähetetään heti tilauksen tehtyäsi sähköpostiisi. Kauppa on sitova, kun tilausvahvistus on saapunut sähköpostiisi. Maksuaikaa on seitsemän vuorokautta tilauksen tekemisestä. Jos tilausvahvistuksessa on virheellisiä tietoja, ota yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse.

Jos jostain syystä et saa tilausvahvistusta tai seurantaviestiä viimeistään kahden (2) arkipäivän kuluttua tilauksesta, ota yhteyttä.

Maksu tilillämme

Maksettuasi tilauksen ja tapahtuman näkyessä tilillämme, ennakkolaskutettu tilaus postitetaan postituspäivien mukaisesti poikkeuksena ennakkotilaukset, joissa tuotteet postitetaan postituspäivien mukaisesti tuotteiden saavuttua Suomeen.

 

Postituspäivät

Kun maksu näkyy tilillämme, postitus noin kahden arkipäivän kuluessa.

 

Poikkeavat aikataulut

Poikkeavista aikatauluista, koskien tilausten toimitusta ja kotipuodin aukioloaikoja, ilmoitetaan erikseen verkkokaupan sivulla!

 

Tilauksesi varauksessa ja peruuttaminen

Pidämme tilaamiasi tuotteita varattuna kymmenen vuorokautta tilausvahvistuksen ja ennakkolaskun lähettämisen jälkeen, jonka jälkeen tilaus puretaan, mikäli maksusuoritus ei sitä ennen ole saapunut.

Jos haluat peruuttaa tilauksesi, ilmoita siitä sähköpostitse tai puhelimitse mahdollisimman pian. Peruuttamisesta ennen tilauksen postittamista ei tule sinulle kuluja.

 

Vaihto- ja palautusoikeus

Tilauksen peruuttaminen tilauksen lähdettyä asiakkaalle

Verkkokaupasta ostetuilla tuotteilla on kuluttajasuojalain mukainen 14 vuorokauden vaihto- ja palautusoikeus (Suomeen tehdyt tilaukset). Osto- tai noutohetkeksi katsotaan päivä, milloinka asiakas on tuotteen postista noutanut. Asiakkaalla on velvollisuus todistaa päivä, jolloin paketti oli postista noudettu (esimerkiksi postin kuitin avulla). Noutamatta jättäminen ei ole peruutus.

Tuotteen tulee olla täysin käyttämätön, pesemätön, myyntikuntoinen ja alkuperäisessä myyntipakkauksessa käyttöohjeineen. Asiakkaan tulee tarkastaa tuote (oikea koko, väri tms.) ennen sen käyttöönottoa.

 

Ennen tuotteen palauttamista, ota yhteyttä kauppa(at)tikle.fi tai 0445599887. Palautetun tuotteen hinta palautetaan asiakkaan ilmoittamalle tilille, kun tuote on todettu myyntikuntoiseksi yllä olevien ohjeiden mukaisesti. Oston toimituskuluja ja takaisinpalautuskuluja ei makseta takaisin. Kirjalliseen ilmoitukseen on laitettava seuraavat tiedot:

  • tilaajan nimi
  • osoite
  • tilauspäivä
  • tuote
  • palautuksen syy
  • tilinumero

Palautamme tuotteen hinnan asiakkaan tilille pois lukien toimitus- ja postituskulut 14 vuorokauden kuluessa, mikäli se on todistettavasti jätetty postin kuljetettavaksi tässä sopimuksessa mainituin ehdoin.

 

Kuljetuksessa rikkoutuneet lähetykset

Tarkista lähetys postissa postivirkailijan läsnä ollessa. Mikäli tuotteet ovat vaurioituneet kuljetuksessa, tee heti postikonttorissa vahinkoilmoitus kuljetusyritykselle. Ota tämän jälkeen yhteyttä asiakaspalveluumme ja lähetä vahinkoilmoitus meille.

 

Vaihto- ja palautusoikeus

kotipuodista ostetut tuotteet

Kotipuodista noudetuilla tuotteilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Kotipuodista ostettuja tuotteita ei voi palautta postitse.

 

Vaihto- ja palautusoikeus

messuilta ja muista vastaavista tapahtumista ostetut tuotteet

Messuilla ja muissa vastaavissa tapahtumissa ostetuilla tuotteilla sekä ko. tapahtumiin ennakkoon tilatuilla tuotteilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.

 

Vaihto- ja palautusoikeus

yksilölliset tuotteet

Asiakkaalle tilauksesta yksilöllisesti tehdyillä tai muunnelluilla tuotteilla ei ole vaihto- ja palautusoikeutta.

 

Lunastamaton paketti

Lunastamatta jättäminen ei ole sama asia kuin peruutus tai palautus. Lunastamatta jätetyistä paketista perimme toimitus- ja postituskulut näiden tilaus-, toimitus- ja maksuehtojen mukaisesti.

 

Ylivoimainen este

Tikle Oy ei ota vastuuta siitä, että tilauksen toimitus estyy, vaikeutuu tai myöhästyy ylivoimaisen esteen vuoksi. Tällaisia ovat esimerkiksi sota, luonnonmullistukset, vienti- ja tuontikielto, viranomaisen päätös, yleisen liikenteen häiriintyminen tai muu vastaava Tikle Oy:n liiketoimintaa estävä tai vaikeuttava asia. Myös sairaustapauksista johtuvat esteet kuuluvat tähän luokkaan.

 

Mikäli tällainen este tapahtuu, pyrimme ilmoittamaan asiasta tilaajille niin pian kuin se on mahdollista.

 

 

Riitojen ratkaisu

Tässä kauppasopimuksessa sovelletaan Suomen lakia.

Tilaus-, toimitus- ja maksuehtojen muutoksista ilmoitetaan etukäteen verkkokaupan sivuilla.

 

 

Tilaukset ulkomaille/international orders

Valitettavasti emme voi toimittaa kaikkia verkkokaupan tuotteita ulkomaille. Kysy lisää!

We are sorry but we cannot deliver our products outside Finland. Ask for more details!

kauppa(at)tikle.fi